Festarikesä tulee sittenkin! Nämä 11 suosittua tapahtumaa pyritään järjestämään tänä kesänä

Tämän hetken suotuisa kehitys viittaa siihen, että nyt päästään järjestämään yleisön pitkään toivomia musiikkifestivaaleja. Suomen suurin festivaalijärjestäjä Nelonen Media Live pyrkii toteuttamaan tänä kesänä 11 festaritapahtumaa ympäri Suomen.

Tänä kesänä järjestettävien tapahtumien joukkoon kuuluvat mm. Tampereen ylpeys Tammerfest, Savon festarijärkäle Kuopiorock, Vantaan vetomaisin musiikkitapahtuma Tikkurila Festivaali sekä kahdella paikkakunnalla yhtäaikaisesti toteutettavat Suomipop Festivaalit ja Iskelmä Festivaalit.

Kaikkiaan Nelonen Media Liven festareita järjestetään 11 kappaletta ympäri Suomen Vantaasta Ouluun, Porista Kuopioon. Katso lista tapahtumista tiedotteen lopusta.

”Ihmisillä on valtava kaipuu festareille. Tämän hetken terveysturvallisuuskehitys näyttää todella hyvältä ja jatkuessaan mahdollistaa tapahtumien toteutuksen”, sanoo tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm Nelonen Media Liveltä.

”Koemme, että meidän vastuumme on pitkän ja rankan vuoden jälkeen tehdä tapahtumia, tuottaa iloa, luoda kulttuurielämyksiä sekä työllistää alan ammattilaisia. Viime vuonna Sanoma toteutti musiikin tukemiseksi Anna sen soida -kampanjan. Tänä vuonna annamme sen soida livenä”, lisää Riikka Fagerholm.

Tapahtuma-alan toimijat ovat käytännössä olleet jo vuoden ilman töitä. Nelonen Media Live työllistää satoja ihmisiä artistien kiertuehenkilökunnasta ravintola- ja palvelutyöntekijöihin. Nelonen Media Liven tapahtumilla on myös merkittävä elävyyttä lisäävä talousvaikutus tapahtumapaikkakuntien majoitus-, ravintola-, ja muuhun toimintaan.

Nelonen Media Live järjestää vain vastuullisia tapahtumia – huippunimiä esiintymässä

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia. Haluamme taata turvalliset olosuhteet niin yleisölle, esiintyjille sekä henkilökunnalle.

Seitsemän festivaalia – Himos Juhannus, Iskelmä Festivaali Himos, Iskelmä Festivaali Pori, Jysäri Himoksella, Wanaja Festival Hämeenlinnassa, Suomipop Festivaali Jyväskylässä ja Suomipop Festivaali Oulussa – järjestetään poikkeusjärjestelyin.

Näissä tapahtumissa suurin muutos normaalivuoteen on yleisökapasiteetin rajaaminen noin puoleen normaalista sekä esiintyvien artistien ja yhtyeiden määrän väheneminen. Festariyleisölle avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kokea täysipainoinen, rento ja yhteisöllinen festarikokemus eksklusiivisella yleisökapasiteetillä. Poikkeusjärjestelyistä tullaan tiedottamaan myöhemmin lisää tapahtumien nettisivuilla sekä somekanavissa.

Mikäli jo lipun ostanut asiakas ei halua tulla poikkeusjärjestelyin järjestettyyn tapahtumaan, on hänellä mahdollisuus siirtää lippu ensi vuodelle tai saada rahat takaisin.

Tammerfest Tampereella, Solar Sound Seinäjoella, Tikkurila Festivaali Vantaalla ja Kuopiorock Kuopiossa pyritään järjestämään täydellä kävijäkapasiteetillä ja jo julkistetulla ohjelmistolla sekä luonnollisesti sillä hetkellä voimassa olevin turvallisuusjärjestelyin.

Jokaisella festarilla on oma pääosin kotimaisista huippuartisteista koostuva ohjelmistonsa. Tämän kesän festivaaleilla esiintyvät mm. Haloo Helsinki!, Antti Tuisku, Apulanta, BEHM, Vesala, J. Karjalainen, Kaija Koo ja monia muita. Festarien päivitetyt ohjelmat julkistetaan tapahtumien nettisivuilla ja somessa.

Nelonen Media Live seuraa tilanteen kehittymistä

Nelonen Media Livellä seurataan pandemiatilannetta tarkasti. THL:n mukaan koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on laskussa. Rokotukset ovat edenneet mallikkaasti. Riskiryhmäläiset ja iäkkäät ympäri Suomen on rokotettu, monet jo kahteen otteeseen. Kaikista yli 16-vuotiaista jo yli 45 % on rokotettu ensimmäisen kerran.

Valtioneuvoston vahvistaman exit-suunnitelman mukainen rajoitusten purku etenee epidemian hyvän kehityksen ja rokotekattavuuden kasvun myötä.  Tapahtumateollisuus ry luottaa, että Suomen hallitus pitää lupauksensa siitä, että toimialamme viesti on nyt todella kuultu ja perusteettoman kireä rajoittaminen päättyy.

Nelonen Media Live yhtyy Tapahtumateollisuus ry:n vaatimukseen, että tapahtumia koskevat linjaukset ja viranomaispäätökset on saatava viipymättä yhdenmukaisiksi muiden toimialojen kanssa.

Festarikesä tulee sittenkin – missä nähdään?

Nelonen Media Live on vastuullinen tapahtumajärjestäjä, joka tekee kaikki päätöksensä yleisön, artistien ja henkilökuntamme turvallisuus edellä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että festarikesä tulee sittenkin – missä nähdään?

Nämä festarit järjestetään tänä kesänä:

 • Himos Juhannus, Jämsä, 24.-26.6.
 • Iskelmä Festivaali, Jämsä, 1.-3.7.
 • Iskelmä Festivaali, Pori, 2.-3.7.
 • Jysäri, Jämsä, 8.-10.7.
 • Wanaja Festival, Hämeenlinna, 9.-10.7.
 • Suomipop Festivaali, Jyväskylä, 15.-17.7.
 • Suomipop Festivaali, Oulu, 15.-17.7.
 • Tammerfest, Tampere, 22.-24.7.
 • Tikkurila Festivaali, Vantaa, 22.-24.7.
 • Solar Sound, Seinäjoki, 23.-24.7.
 • Kuopiorock, Kuopio, 29.-31.7.